Wyśmienite sery kremowe Hochland w kultowych trójkącikach są znakomitą bazą do przyrządzenia oryginalnych dań. Tym razem proponujemy inspirujący przepis na pieczarki z kremowym farszem. To modna, nowoczesna przekąska, idealna na imprezę, wieczór ze znajomymi czy szybką kolację!
Kulinarne klasyki nigdy nie wyjdą z mody, ale kuchnia jest miejscem, w którym ciągle możemy tworzyć coś nowego! Wszyscy fani gotowania odnajdą wyjątkowe pomysły na dania w nowym cyklu Hochland #PyszneInspiracje. Laureat kulinarnego show, vloger, autor książek kulinarnych i prowadzący program telewizyjny – Damian Kordas, przygotowuje oryginalne dania z kremowymi serkami Hochland – prosto, szybko i pysznie! Propozycją na bogatą w smaki i aromaty przekąskę są pieczarki z farszem z mięsa, kolorowych warzyw, ziół oraz sera kremowego Hochland Grzybobranie.
PIECZARKI Z KREMOWYM FARSZEM
SKŁADNIKI:
- 6 dużych pieczarek
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 500 g mielonego mięsa z indyka
- 3 trójkąciki sera kremowego Hochland z krążka Grzybobranie
- świeży szczypiorek
- masło klarowane
- 100 g bułki tartej
- 20 pomidorków koktajlowych
- kiść czerwonych winogron bezpestkowych
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
PRZEPIS:
Na maśle klarowanym przesmaż posiekaną cebulę oraz czosnek. Po chwili dodaj mięso mielone i smaż do zrumienienia. Na sam koniec dodaj serki kremowe, smaż do momentu rozpuszczenia; oraz posiekany szczypiorek i dopraw wszystko solą i pieprzem.
Wytnij ogonki z pieczarek i do każdej przełóż farsz. Wierzch posyp bułką tartą.
Tak przygotowane pieczarki przełóż do naczynia żaroodpornego razem z pomidorkami i winogronami. Całość skrop oliwą z oliwek i zapiekaj przez około 10-12 minut w 180 stopniach.