Pieczarki z kremowym farszem

294

Wyśmienite sery kremowe Hochland w kultowych trójkącikach są znakomitą bazą do przyrządzenia oryginalnych dań. Tym razem proponujemy inspirujący przepis na pieczarki z kremowym farszem. To modna, nowoczesna przekąska, idealna na imprezę, wieczór ze znajomymi czy szybką kolację!

Kulinarne klasyki nigdy nie wyjdą z mody, ale kuchnia jest miejscem, w którym ciągle możemy tworzyć coś nowego! Wszyscy fani gotowania odnajdą wyjątkowe pomysły na dania w nowym cyklu Hochland #PyszneInspiracje. Laureat kulinarnego show, vloger, autor książek kulinarnych i prowadzący program telewizyjny – Damian Kordas, przygotowuje oryginalne dania z kremowymi serkami Hochland – prosto, szybko i pysznie! Propozycją na bogatą w smaki i aromaty przekąskę są pieczarki z farszem z mięsa, kolorowych warzyw, ziół oraz sera kremowego Hochland Grzybobranie.

PIECZARKI Z KREMOWYM FARSZEM

SKŁADNIKI:

  • 6 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 500 g mielonego mięsa z indyka
  • 3 trójkąciki sera kremowego Hochland z krążka Grzybobranie
  • świeży szczypiorek
  • masło klarowane
  • 100 g bułki tartej
  • 20 pomidorków koktajlowych
  • kiść czerwonych winogron bezpestkowych
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek

PRZEPIS:

Na maśle klarowanym przesmaż posiekaną cebulę oraz czosnek. Po chwili dodaj mięso mielone i smaż do zrumienienia. Na sam koniec dodaj serki kremowe, smaż do momentu rozpuszczenia; oraz posiekany szczypiorek i dopraw wszystko solą i pieprzem.

Wytnij ogonki z pieczarek i do każdej przełóż farsz. Wierzch posyp bułką tartą.

Tak przygotowane pieczarki przełóż do naczynia żaroodpornego razem z pomidorkami i winogronami. Całość skrop oliwą z oliwek i zapiekaj przez około 10-12 minut w 180 stopniach.

Ta strona wykorzystuje pliki cookie i zewnętrzne skrypty, aby zwiększyć wygodę korzystania z niej. Kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę. Akceptuję Czytaj więcej