Bogata, kolorowa i aromatyczna kuchnia śródziemnomorska

Zasmakuj w śródziemnomorskich smakach z Hochland

353

Kuchnia śródziemnomorska – różnorodna, przepyszna, a jednocześnie prosta w przygotowaniu, ma swoich miłośników na całym świecie. Jej bogactwo możemy odkrywać każdego dnia na nowo, a lato daje wiele możliwości komponowana świeżych sezonowych warzyw i aromatycznych ziół. Kultowy włoski makaron tagliatelle, wprost uwielbia towarzystwo dojrzałych pomidorów i papryk, aromatycznego oregano i oliwy z oliwek. Zwieńczeniem aromatu dania jest serowy sos na bazie sera kremowego z szynką Hochland. Jego wyrazisty smak i aksamitna konsystencja będą doskonale komponować się z włoskim makaronem. Ta propozycja na lipcowy lunch, pełna południowego słońca i wyśmienitych smaków, to prosty sposób na kulinarne szczęście i wakacyjny klimat w domowym zaciszu!

Makaron z pomidorami i papryką

ok. 200 g makaronu tagliatelle

1 papryka

duża garść pomidorów cherry

oliwa do polania

świeże oregano

Ser kremowy z Szynką Hochland w bloczku

100 ml śmietanki minimum 22%

sól i pieprz do smaku

Paprykę pokroić w paski i razem z pomidorkami ułożyć na blaszce. Oprószyć solą pieprzem i oregano, skropić oliwą. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. Przez ok. 20-30 minut. W tym czasie makaron ugotować w osolonej wodzie, powinien być al dente. Makaron odcedzić, dodać ser kremowy z Szynką Hochland i śmietankę, wymieszać, aż ser się rozpuści, w razie potrzeby podgrzać, dodać warzywa, podawać danie udekorowane oregano.

Smacznego!

Ser kremowe Hochland powstają z naturalnych składników: prawdziwego, dojrzewającego żółtego sera, który stanowi główny ich składnik, mleka od zaufanych dostawców, a także aromatycznych ziół i warzyw. Sery kremowe Hochland dostępne są różnych formatach: w krążkach, plastrach, bloczkach i kubkach, w wielu wyjątkowych smakach. Doskonałe na kanapkę, a także jako składnik dań: tostów, zup, sosów do makaronów czy zapiekanek

Ta strona wykorzystuje pliki cookie i zewnętrzne skrypty, aby zwiększyć wygodę korzystania z niej. Kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę. Akceptuję Czytaj więcej